LESSEN

Alle lessen zijn erop gericht om je een

STERKER, STRAKKER,
GEZONDER en
LENIGER LICHAAM

te geven, een betere houding en balans te brengen tussen lichaam en geest. Gezond trainen met maximaal resultaat.

Nog nooit van pilates of essentrics gehoord, of eerder al jaren een die-hard fan? Iedereen welkom, of je nu 14 bent of 75.


De matlessen zijn all levels.

Wil je starten met reformer, boek dan eerst een Start to Reformerlesje.

Heb je al enige ervaring? Boek een Stretch & Restore Reformer les. Dit is de intermediate level class.

Veel ervaring en je wil een heel pittige les? Boek de Power Reformer. Dit is de advanced level class.

Wil je liever individueel trainen, dan zijn de privé/duo-lessen ideaal voor jou. Deze zijn enkel te boeken via mail.

Essentrics™ is de effectieve full body workout waarbij je door middel van dynamische vloeiende stretches de spieren tegelijkertijd verlengt en versterkt.
Essentrics™
Essentrics™

Door het gebruik van technieken uit Tai Chi, Yoga, Pilates, Ballet en fysiotherapie brengt Essentrics de spierketens op een toegankelijke manier weer in balans waardoor blessures herstellen en kunnen worden voorkomen. Alle +650 spieren worden op een respectvolle en veilige manier getraind, gewrichten weer in beweging gebracht en bindweefsel hersteld. 

De lessen zijn op muziek, en je verveelt je geen seconde. Deze lessen zijn echt voor ALLE leeftijden.

Essentrics geeft je lichaam weer de bewegingsvrijheid die het hoort te hebben, en wordt in Canada en de Verenigde Staten toegevoegd aan het trainingsschema van professionele atleten.

Maximum 15 personen per les.

resultaten
 • Sterker lichaam
 • Betere houding en balans
 • Meer spierdefinitie
 • Slanker silhouet
 • Meer souplesse
 • Meer energie
 • Minder rugpijn
Reformer Pilates geeft je een unieke full body conditioning workout met veren als weerstand.
Reformer Pilates
Reformer Pilates

Reformer Pilates is erg gegeerd onder de celebrities van New York & LA. Met name de modellen van Victoria’s Secret hebben reformer pilates hip gemaakt omdat ze destijds voor aanvang van hun grote show reformerlessen namen om hun lichamen tot in perfectie te shapen. Maar ook profvoetballers (zoals Ronaldo, David Beckham) en topsporters doen aan pilates om hun lichaam gebalanceerd te trainen waardoor ze beter presteren.

Reformer Pilates geeft je een unieke full body conditioning workout met veren als weerstand. De les richt zich op lichaamsuitlijning, bekkenstabiliteit, ademhaling, het initiëren en opbouwen van kernkracht, flexibiliteit en het verlengen van spiergroepen om efficiënt te kunnen bewegen. De veren op het toestel geven steun en weerstand. De reformer daagt je uit, maakt je sterker en helpt je ook om nog dieper in je lijf te werken.

Reformer lessen:

Start to Reformer:

Deze class is specifiek bedoeld voor mensen die willen starten met reformer classes, en beperkt zich tot 9 mensen in 1 class. Tijdens deze les maak je kennis met de reformer, leer je alvast de fundamentele basisbewegingen, en werk je aan je controle en balans. Volg deze class 1, 2 of 3 keren voor je deelneemt aan de andere reformer classes!

Stretch & Restore Reformer

Dit is de intermediate class. Deze class is specifiek voor mensen die nog een les tegen een lager tempo willen volgen, en/of die herstellende zijn van een blessure. De les bestaat uit langzame, gerichte bewegingen die zijn ontworpen om je flexibiliteit, balans en houding te verbeteren en spiermassa op te bouwen, en helpen je om blessures te voorkomen, en stress te verlichten. Een ideale les voor zij die het dus liever wat rustiger aan doen, maar alle voordelen van reformer pilates willen meepikken.

Power reformer:

Onze “signature” class (advanced level): deze full-body atletische reformer class versterkt en verstevigt het hele lichaam. Door de klassieke Pilates-methode te combineren met unieke en gerichte spierversterkende bewegingen creëren we spierdefinitie en lange spieren terwijl je je houding, flexibiliteit en de verbinding tussen lichaam en geest verbetert. Bereid je voor op een full-body workout van 50 minuten!

 Cardio Jumpboard Reformer

Deze class combineert reformer sculpting oefeningen met moderne cardio elementen samen met het jumpboard op de reformer. Met het jumpboard train je je coördinatie, versterk je je spieren en dit allemaal terwijl je calorieën verbrandt. Het jumpboard wordt bevestigd aan het uiteinde van de reformer en maakt cardiotraining mogelijk met zeer weinig druk of impact op de gewrichten, en de veren helpen om je spieren te versterken. Het jumpboard is een geweldig alternatief voor traditionele cardio, en wordt aanbevolen voor iedereen die de gewrichten in het onderlichaam wil versterken, verlichting wil tegen osteoporose of gewoon een geweldige vetverbrandende training wil! Get ready to sweat! Niet geschikt voor mensen met knie- of heupproblemen.

resultaten
 • Lange en krachtige spieren
 • Strakke buik en billen
 • Betere houding en balans
 • Grotere flexibiliteit
 • Een diepe, gezonde ademhaling
 • Verbeterde coördinatie en controle over het lichaam
 • Verbeterd concentratievermogen
 • Een positief lichaamsbewustzijn
 • Meer energie
Na 10 sessies voel je het verschil, na 20 sessies zie je het verschil en na 30 sessies heb je een nieuw lichaam.
Joseph H. Pilates
Mat Pilates, Vinyasa Yoga & Body Burn
Mat Pilates, Vinyasa Yoga & Body Burn

Mogelijikheden matlessen:

Mat pilates

Pilates is een trainingsmethode met als doel het lichaam sterker te maken vanuit je core en kan de manier waarop je lichaam eruitziet, aanvoelt en presteert drastisch veranderen. Pilates geeft je lange, strakke spieren om zo een slank, strak lichaam te creëren.

Met Pilates boost je niet alleen je kracht, houding en spiermassa, je verbetert er ook nog eens je coördinatie, balans en flexibiliteit mee. Daarnaast wordt je wervelkolom soepeler en sterker. Dit zorgt ervoor dat wanneer je regelmatig pilates doet veel rug- en nekklachten verdwijnen.

Mat pilates is een weldoordachte reeks van oefeningen op de vloermat. Onze mat lessen worden gegeven in de originele klassieke Pilates methode in combinatie met creatieve variaties zodat het nooit verveelt. Deze les is voor alle niveaus. Je traint heel diep in je spieren en voelt en ziet heel snel resultaat.

Vinyasa yoga

Een heerlijke dynamische unieke vorm van yoga! Een goede en volledige training van heel je lichaam in 1 uur tijd, met veel afwisseling in yogaposes. Voor iedereen toegankelijk doordat er in elke houding meerdere opties zijn. Zo heeft iedereen zijn training op maat. Puur genieten op heerlijke muziek waarbij je je instant happy voelt.

Body Burn

Conditie & vetverbranding - buik en billen - staande & liggende oefeningen. Efficiënte oefeningen op energieke muziek om een strak figuur te krijgen. Rechtstaand en liggend, een totale BBB workout!

 

resultaten
 • Lange en krachtige spieren
 • Strakke buik en billen
 • Betere houding en balans
 • Grotere flexibiliteit
 • Een diepe, gezonde ademhaling
 • Verbeterde coördinatie en controle over het lichaam
 • Verbeterd concentratievermogen
 • Betere regulatie van stress
 • Een positief lichaamsbewustzijn
 • Meer energie
 • Minder rugpijn
Personal Training en Duo lessen
Personal Training en Duo lessen

Het programma wordt volledig afgestemd op de doelen en behoeften van de klant(en). Je kan een privéles boeken of gezellig met twee komen voor de duoles.

Personal Training is trainen onder persoonlijke begeleiding op zowel mat, reformer, chair als tower.

De lessen personal training en de duolessen kunnen ENKEL geboekt worden via mail (hello@thekay.be) of telefoon (0479 98 98 77).